3 pikantas pastas receptes, kas lieliski piestāvēs vēsajiem rudens vakariem

Elizabete Kate Doškina | 2019.10.28

Oktobris pazīstams arī kā Pasaules pastas mēnesis, un kā gan citādi to atzīmēt, ja ne izbaudīt visiem iemīļoto ēdienu visdažādākajās nokrāsās. AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti piedāvā trīs pikantas receptes, kas sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas.

Pilngraudu Fusilli ar marinaras mērci un malto gaļu (4-6 porcijām)

Klasiskā itāļu marinara mērce, kas kombinācijā ar pilngraudu pastu ļaus sajust itāļu virtuves burvību.

Sastāvdaļas:

•    250 g "Dobeles dzirnavnieka" pilngraudu Fusilli pastas;

•    1 ķiploka daiviņa;

•    400-500 g malta liellopu gaļas;

•    200 g marinara mērces;

•    200-250 g grilēti tomātu;

•    1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;

•    1 tējkarote Vorčesteras mērces;

•    sāls;

•    pipari;

•    200 g Krievijas siera;

•    200 g buljona;

•    30 g parmezāna siera.

Marinara mērcei

•    1 bundžiņa tomātu savā sulā;

•    1 vidēja lieluma sīpols;

•    2 ķiploka daiviņas;

•    1 tējkarote kaltēta oregano;

•    2 ēdamkarotes "Extra virgin" olīveļļas;

•    sāls;

•    pipari.

Gatavošana:

1)    Marinaras mērce: Visas sastāvdaļas vāra 40-45 minūtes un tad saspiež ar dakšiņu, vai samaļ blenderī.

2)    Ēdiens tiek gatavota vienā pannā, tajā apcep sakapātus ķiplokus kopā ar malto gaļu.

3)    Cepeškrāsnī grila režīmā pagatavo tomātus, noņem mizu, sagriež palielos gabalos un pievieno maltajai gaļai.

4)    Pievieno marinaras mērci, buljonu, garšvielas, Vorčesteras mērci un nevārītu pastu.

5)    Sautē, uzliekot pannas vāku, aptuveni 20 minūtes.

6)    Pievieno Krievijas sieru, to kārtīgi iemaisa, servē, pāri kaisot rīvētu parmezānas sieru.

Gnocchi krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem (4-6 porcijām)

Veģetāra pastas recepte, kurā ir gan maigas, gan asas garšu notis.

Sastāvdaļas:

•    400 g "Dobeles Dzirnavnieka" Gnocchi pastas;

•    240 g dārzeņu buljona;

•    2 sīpoli;

•    1 cukīni;

•    250 g kokosriekstu piena;

•    2 ēdamkarotes tomātu pastas;

•    1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;

•    1 čili pipars;

•    100 g spinātu lapiņas;

•    1 tējkarote sāls;

•    šķipsniņa maltu melno piparu;

•    30 g parmezāna siera.

Gatavošana:

1)    Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma līdz al dente gatavībai.

2)    Katlā sutina sīpolus kopā ar čili pipariem, kad tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, pievieno dārzeņu buljonu (pašgatavotu buljonu var aizvietot ar buljona kubiņiem, taču jāizvēlas produkts, kas ir bioloģisks un vēlams bez cukura). Zem katla vāka ļauj 5 minūtes tam gatavoties.

3)    Pievieno sagrieztu cukīni un sāli. Nedaudz pasutina, taču neļauj cukīni izjukt. Vēlams, lai pirms nākamā soļa veikšanas buljona šķidrums būtu izvārījies, lai pastas mērce nebūtu šķidra.

4)    Noņem katlu no uguns un pievieno kokosriekstu pienu, tomātu pastu un Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, kārtīgi visu samaisa un pievieno spinātu lapiņas. Novieto katlu atpakaļ uz plīts.

7)    Pievieno Gnocchi pastu mērcei katlā, kārtīgi izmaisa un pasniedz uz šķīvja. Servē, pāri kaisot sarīvētu parmezānas sieru.

Padoms: Svarīgi visu rūpīgi maisīt, lai spināti sakristos un mērce kļūtu krēmīgi bieza, tai nevajadzētu būt ūdeņainai, taču nevajag to pārvārīt.

Pilngraudu Penne Rigate gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem (4-6 porcijām)

Eksperimenti ar pilngraudu pastām garšos lieliski, turklāt, gatavotas cepeškrāsnī, tās atdos savu īpašo garšu buķeti ar uzviju.

Sastāvdaļas:

•    ekstra virgin olīveļļas;

•    3 sīpolu;

•    3 ķiploka daiviņas;

•    1 lauru lapa;

•    1,5 tējkarote malta koriandra;

•    1 tējkarote malta kumīna;

•    šķipsniņa maltu kajenes piparu;

•    1,5 tējkarote jūras sāls;

•    1 tējkarote maltu melno piparu;

•    5 konservēti tomāti sava sulā;

•    250 g "Dobeles Dzirnavnieka" pilngraudu Penne Rigate pastas;

•    250 g rīvēta Čedaras siera;

•    30 g parmezāna siera;

•    sauja sasmalcinātu pētersīļu.

Gatavošana:

1)    Katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina, līdz sīpoli kļūst zeltaini, aptuveni 15-20 min.

2)    Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kumīnu, kajenes piparus un nedaudz sāli, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.

3)    Tad pievieno katlā ķiplokus, nedaudz maltus melnos piparus un pasutina. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes, pēc tam jāatceras no katliņa izņemt iepriekš ievietoto lauru lapu.

4)    Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma, taču ne līdz al dente gatavībai, 2 minūtes pirms pasta gatava, to ņem nost no uguns, nolej ūdeni un liek pastu karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.

5)    Lej pastai pāri sasautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atlikos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno pāri sarīvētu Čedaras un parmezāna sieru.

6)    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam. Liek visu cepeškrāsnī un gatavo vēl aptuveni 20-25 minūtes līdz pasta kļuvusi sieraina un krēmīga.

7)    Servē uz šķīvja, pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai gardi!

Avots: Komunikāciju aģentūra


celojumubode - 3801
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā programma.

Tukuma TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv -