Līva Laiviņa | 2021.06.02
2021. gada 1. jūnijā – Grand Hotel Kempinski Riga uzņem Havjeru Lopesu - viesnīcas restorānu jauno šefpavāru, kurš būs atbildīgs un pārraudzīs viesnīcas kulinārās zonas, tostarp jumta bāru un restorānu Stage 22, restorānu Amber, Lobby Lounge, Grand Bāru, apkalpošanu istabās, izbraukuma banketus un privātus pasākumus.
Havjers ir dzimis Barselonā, Spānijas vidienē. Viņa aizraušanās ar kulināriju ir meklējama jau agrā bērnībā. “Manai ģimenei bija mājputnu un medījumu stends rosīgajā tirgus laukumā - Barselonas centrā, kur es pavadīju visu savu bērnību, palīdzot vecākiem veikt dažādus pienākumus, tostarp iepērkot preci un palīdzot klientiem izvēlēties labāko produkciju savām vakariņām. Šī pieredze man deva iespēju padziļināt savas zināšanas par svaigiem produktiem, to uzturvērtībām un es varēju attīstīt savas komunikācijas prasmes,” stāsta šefpavārs Havjers Lopess.

Dvietes senlejas informācijas centrā ‘’Gulbji’’ izveidota Bebrenes simbola un Dvietes palienes iemītnieka bebra ekspozīcija,kura iepazīstina ar Eirāzijas bebru.
Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Jau 18 gadu vecumā Havjers skaidri zināja, ko vēlas darīt un pēc kulinārijas mākslas diploma iegūšanas Barselonā, savus pirmos 10 karjeras gadus viņš pavadīja, lai koncentrētos un pilnveidotu sava aroda praktisko pusi un stažējās tādos slavenos Mišelin zvaigžņu restorānos, kā Sea Grill, kas atrodas Barselonā un kopā ar šefpavāru Gertu Janu Ravenu no Antverpenes. Pēc tam viņš atgriezās savā dzimtajā pilsētā, bet nu jau kā šefpavārs restorānā Fira de Barcelona.
Karjera Havjeru ir izvedusi pa dažādiem pasaules nostūriem, un 2008. gadā viņam bija pirmā pieredze iepazīt Baltijas valstis un strādāt kā šefpavāram, viesnīcā Grand Hotel Kempinski Vilnius, Lietuvā. Kopš 2018. gada Havjers ir papildinājis savu pieredzi Dienvidaustrumāzijā kā Cluster Ex šefpavārs Belmond La Résidence d’Angkor un Belmond La Residence Phou Vao.
Arī Rīga Havjeram nav sveša, jo savas dzīves trīs gadus, no 2008. līdz 2011. gadam, viņš ir strādājis Latvijas galvaspilsētā, kā arī 2017. gadā bijis Grand Hotel Kempinski Riga atvēršanās projekta komandas sastāvā.
“Rīga ir lieliska pilsēta un tai ir daudz ko piedāvāt, tāpēc esmu priecīgs, ka man ir šī lieliskā iespēja atgriezties Grand Hotel Kempinski Riga un kopā ar komandu sniegt neaizmirstamu gastronomijas pieredzi visiem mūsu viesiem,” saka Havjers.
Havjera kulinārijas filozofija sastāv no dabīgu sastāvdaļu izmantošanas lielu uzmanību pievēršot kvalitatīviem un bioloģiskiem produktiem. Viņš iestājas par ilgtspējību un atbalsta bezatkritumu jeb “zero-waste” vērtības.
Papildus dzimtajai valodai, Havjers brīvi runā arī angļu, krievu un franču valodās.
Par Grand Hotel Kempinski Riga:
Izvietota iepretim slavenajam Latvijas Nacionālās operas namam un blakus Vecrīgai, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, viesnīca piedāvā absolūti jaunu komforta un elegances līmeni gan pilsētas viesiem, gan tās iedzīvotājiem. Grand Hotel Kempinski Riga piedāvā 141 pirmās klases numuru un apartamentus, divus restorānus un divus bārus, sešas ietilpīgas sanāksmju telpas, tajā skaitā Grand Ballroom konferenču zāli, kā arī pasaules klases SPA un atpūtas zonu. Brīnišķīgs panorāmas skats uz galvaspilsētu, izsmalcināts serviss un bagātīga kultūras pieredze gaida viesus no visas pasaules.


Sirsnīgā Ziemassvētku noskaņu koncerta laikā tiks vākti ziedojumi atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ”Cimdiņš” bērniem.
Ventspils TIC
Rūķi atklās, kas patiesībā ir “Dāvanu prieks” – kā gatavojas svētkiem, kā notiek dāvanu saiņošana un cik jautri ir cept piparkūkas.
Tukuma TIC

Šlokenbekas muižā notiks kamermūzikas pēcpusdiena kopā ar pianisti Aurēliju Šimkus un vijolnieci Elīnu Bukšu.
Tukuma TIC

Pelni Ventus un saņem lieliskas atlaides Ventspils tūrisma objektos!
Ventspils TIC
Iepazīsti futūristisku arhitektūras brīnumu Latgalē – “Zeimuļs” ar zaļajiem jumtiem un torņiem kā divi milzu zīmuļi! + Aizraujošs skats no pilskalna!
Rēzeknes pilsētas TIC

Rundāles pils restorāns “Ozollāde” aicina uz īpašām Ziemassvētku degustāciju vakariņām!
Bauskas TIC

Dāvanas, Gardumi un nakšķi, Amatnieku darinājumi, Pirtslietas.
Tukuma TIC

Svētku 5 kārtu vakariņas Harper Woolf 24.–26.12. Divi laiki: 17:00 un 20:00. Cena 65 €/pers. Vīnu saskaņojums 55 € vai 95 €.
EUR 65 | Harper Woolf

Ar svētku pasākumiem un aktivitātēm no 28. novembra līdz 8. decembrim Dienvidkurzemes novadā iedegs pilsētu un pagastu galvenās Ziemassvētku egles
Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
.jpg)
Adventes vainags vai dekors ir sirsnīga svētku gaidīšanas tradīcija, kas palīdz radīt svētku noskaņu un ienes mieru mājās, gaidot Ziemassvētkus.
Tukuma TIC

Vietējie tūrisma uzņēmēji ir sagatavojuši īpašos Ziemassvētku piedāvājumus, kas ļauj izbaudīt svētku burvību pilnā krāšņumā.
Bauskas TIC
.jpg)
Izstāde “Ražots Latvijā” atklāj Latvijas rūpniecības un amatniecības sasniegumus Brīvvalsts laikā.
Rēzeknes pilsētas TIC

Ziemīgā Rēzekne vilina ar klusām gaismām, slepeniem stāstiem un negaidītu siltumu aukstumā.
Rēzeknes pilsētas TIC

Laiks apstāties, ieelpot egļu smaržu un radīt ko skaistu ar savām rokām!
Madonas TIC

Jaungada vakars Harper Woolf | 31.12. 8 kārtu vakariņas. Laiki: 17:00–20:00 & 21:00–01:00. Cena €135. Vīnu saskaņojums €85/€125. Bārs ar DJ līdz 03:00.
EUR 135 | Harper Woolf
.jpg)
Koncerts “Gaismas klusumā” būs mūsu tikšanās, lai pabūtu kopā mūzikā, kas izgaismos pieklusinātās gaismas telpu iededzot mieru un prieku sirdī.
Bauskas TIC