Ieva Keviešena | 2024.02.06
Laikā no 2024. gada 6-8. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas. Pasākuma laikā nozares profesionāļi tiks iepazīstināti ar jaunākajām tendencēm un teju 2000 pārtikas produktiem, kas šogad būs aktuāli HoReCa un mazumtirdzniecības nozarei. Tāpat klātesošajiem būs iespēja piedalīties diskusijā par mākslīgā intelekta izmantošanu pārtikas nozarē un vērot Michelin Guide godalgoto restorānu šefpavāru meistarklases.
Michelin Guide godalgoto restorānu pavāru meistarklases

Vecsalienas (Červonkas) muižas pils celta 1870. gadā neogotikas stilā un izvietota 19.gs. veidota parka ieskāvumā.
Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
2023. gadā Latvija saņēma savu pirmo Michelin zvaigzni, bet Igaunijā iemirdzējās jau divas zvaigznes, tāpēc šogad šai tēmai veltīta īpaša programma – Baltijas vārds Michelin gaismā. Programmas ietvaros klātesošie varēs vērot godalgotu šefpavāru meistarklases:
• Matthias Diether (Igaunija), restorāns 180°, Tallina (meistarklase 6. februārī plkst. 13.00-13.45);
• Maksims Cekots (Latvija), Max Cekot Kitchen, Rīga (meistarklase 7. februārī plkst. 13.00-13.45);
• Heinrihs Erhards (Apvienotie Arābu Emirāti), Dinner by Heston Blumenthal, Dubaija (meistarklase 8. februārī plkst. 13.00-13.45);
• Franciane Tartari (Apvienotā Karaliste), World Master Chefs Society biedre, galvenā konditorejas šefpavāre restorānā Sketch un WACS International Pastry tiesnese (meistarklases 6.-8. februārī).
Diskusija par mākslīgā intelekta tehnoloģiju izmantošanu pārtikas nozarē
7. februārī laikā no 11.00-11.45 norisināsies diskusija “Mākslīgais intelekts, modernās tehnoloģijas un to izmantošana nozares attīstībā”, kurā piedalīsies Artūrs Mednis (New Black, Latvija), Svetlana Riškova (Prolux, Latvija), Andrius Staniukaiti (Karšta šalta, Lietuva), Jānis Līcis (Paynt, Latvija), Igors Melderis (Lavazza, Latvija) un Vadims Timohins (GrowMini, Latvija).
Reaton Food Profesionāļu dienas 2024 programma
6. februāris
11:00 – 11:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco;
12:00 – 12:45 Mūsdienu autentiskā Itāļu virtuve – Emmanuel Di Liddo, Rustichella;
13:00 – 13:45 Omārs, krabji, tuncis un citi jūras produkti mūsdienu ēdienkartē – Matthias Diether, restorāns 180°;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF.
7. februāris
11:00 – 11:45 Diskusija: Mākslīgais intelekts, modernās tehnoloģijas un to izmantošana nozares attīstībā;
12:00 – 12:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF;
13:00 – 13:45 Foie- gras un trifeles kā variācijas ēdienkartē. Citādāka putna gaļas pasniegšana – Maksims Cekots, Max Cekot Kitchen;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco.
8. februāris
11:00 – 11:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF;
12:00 – 12:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco;
13:00 – 13:45 Veģetāro ēdienu dažādība mūsdienu ēdienkartē. Sēnes un to sniegtās iespējas – Heinrihs Erhards, Dinner by Heston Blumenthal;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Mūsdienu autentiskā Itāļu virtuve – Emmanuel Di Liddo, Rustichella.
Reaton Food Profesionāļu dienu laikā nozares profesionāļiem ir iespēja izzināt un novērtēt aktuālos pārtikas produktus, ēdienu pasniegšanas veidus, vērot meistarklases ar talantīgiem un pieredzējušiem meistariem, kā arī piedalīties izzinošās diskusijās, degustācijās un tīkloties.

Grupa “bet bet” Ziemassvētkos aicina uz koncertsēriju “Burvīga nakts 2025”, kurā skanēs klausītāju iemīļotās dziesmas un tiks radīta sirsnīga svētku noskaņa.
Tukuma TIC

Gada izskaņa pienāk ar skaisto Ziemassvētku un brīnuma gaidīšanas laiku. Svētku sajūtu smelties aicinām ieplānot Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartālā!
Alūksnes TIC
.jpg)
Latgales Tūrisma gada balvai – divi laureāti no Rēzeknes
Rēzeknes pilsētas TIC

Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates darba laiku Ziemassvētku un Jaunā gada svētku brīvdienās!
Bauskas TIC

Ir apkopots Ventspils dāvanu karšu piedāvājums ar daudzveidīgām un iedvesmojošām atpūtas, izklaides, veselības, kultūras iespējām un aizraujošiem piedzīvojumiem
Ventspils TIC

Norises un īpašie piedāvājumi tūrisma uzņēmumos un kultūrvietās no 20.decembra līdz pat 4.janvārim. Lai brīvdienu ceļi ved uz Balvu novadu, Ziemeļlatgali!
Balvu TIC

Pievienojies Tradicionālajam Ziemassvētku Paskrējienam apkārt Alūksnes ezeram- 24.decembrī!
Alūksnes TIC

Vakara vadītājs un DJ Reinis Ruska, dzīva mūzika Toms Auza, izklaides bērniem, bagātīgas vakariņas un vēl...!
EUR 125 | Hercogs Mārupe

Ir pēdējais brīdis saplānot gada nogales un Ziemassvētku pasākumu savam kolektīvam.
Rēzeknes pilsētas TIC
Aicinām sagaidīt 2026. gadu ar košu un neaizmirstamu svētku programmu, kurā skanēs BERMUDU DIVSTŪRA un DJ SAIMONA mūzika, un uguņošana.
Tukuma TIC

Jaunpils pils atdzīvosies pasakainā karnevālā, kur senatnes mūri piepildīsies ar krāsām, mūziku un noslēpumiem.
Tukuma TIC

Paulas Mihailovas solokoncerts Tumes kultūras namā sola kļūt par emocionāli bagātu muzikālo ceļojumu.
Tukuma TIC

Arī šogad svētkos Ventspils zinātnes centra VIZIUM terase pārtaps par Brīnumaino mežu, radot īpašu noskaņu, kur ikviens varēs rast Ziemassvētku noskaņu.
Ventspils TIC
Vietējie tūrisma uzņēmēji ir sagatavojuši īpašos Ziemassvētku piedāvājumus, kas ļauj izbaudīt svētku burvību pilnā krāšņumā. Ieskaties, ieplāno un izbaudi!
Bauskas TIC

Darba laika izmaiņas Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!
Motormuzejs