Ieva Keviešena | 2024.02.06
Laikā no 2024. gada 6-8. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas. Pasākuma laikā nozares profesionāļi tiks iepazīstināti ar jaunākajām tendencēm un teju 2000 pārtikas produktiem, kas šogad būs aktuāli HoReCa un mazumtirdzniecības nozarei. Tāpat klātesošajiem būs iespēja piedalīties diskusijā par mākslīgā intelekta izmantošanu pārtikas nozarē un vērot Michelin Guide godalgoto restorānu šefpavāru meistarklases.
Michelin Guide godalgoto restorānu pavāru meistarklases
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī!
Bauskas TIC
2023. gadā Latvija saņēma savu pirmo Michelin zvaigzni, bet Igaunijā iemirdzējās jau divas zvaigznes, tāpēc šogad šai tēmai veltīta īpaša programma – Baltijas vārds Michelin gaismā. Programmas ietvaros klātesošie varēs vērot godalgotu šefpavāru meistarklases:
• Matthias Diether (Igaunija), restorāns 180°, Tallina (meistarklase 6. februārī plkst. 13.00-13.45);
• Maksims Cekots (Latvija), Max Cekot Kitchen, Rīga (meistarklase 7. februārī plkst. 13.00-13.45);
• Heinrihs Erhards (Apvienotie Arābu Emirāti), Dinner by Heston Blumenthal, Dubaija (meistarklase 8. februārī plkst. 13.00-13.45);
• Franciane Tartari (Apvienotā Karaliste), World Master Chefs Society biedre, galvenā konditorejas šefpavāre restorānā Sketch un WACS International Pastry tiesnese (meistarklases 6.-8. februārī).
Diskusija par mākslīgā intelekta tehnoloģiju izmantošanu pārtikas nozarē
7. februārī laikā no 11.00-11.45 norisināsies diskusija “Mākslīgais intelekts, modernās tehnoloģijas un to izmantošana nozares attīstībā”, kurā piedalīsies Artūrs Mednis (New Black, Latvija), Svetlana Riškova (Prolux, Latvija), Andrius Staniukaiti (Karšta šalta, Lietuva), Jānis Līcis (Paynt, Latvija), Igors Melderis (Lavazza, Latvija) un Vadims Timohins (GrowMini, Latvija).
Reaton Food Profesionāļu dienas 2024 programma
6. februāris
11:00 – 11:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco;
12:00 – 12:45 Mūsdienu autentiskā Itāļu virtuve – Emmanuel Di Liddo, Rustichella;
13:00 – 13:45 Omārs, krabji, tuncis un citi jūras produkti mūsdienu ēdienkartē – Matthias Diether, restorāns 180°;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF.
7. februāris
11:00 – 11:45 Diskusija: Mākslīgais intelekts, modernās tehnoloģijas un to izmantošana nozares attīstībā;
12:00 – 12:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF;
13:00 – 13:45 Foie- gras un trifeles kā variācijas ēdienkartē. Citādāka putna gaļas pasniegšana – Maksims Cekots, Max Cekot Kitchen;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco.
8. februāris
11:00 – 11:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF;
12:00 – 12:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco;
13:00 – 13:45 Veģetāro ēdienu dažādība mūsdienu ēdienkartē. Sēnes un to sniegtās iespējas – Heinrihs Erhards, Dinner by Heston Blumenthal;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Mūsdienu autentiskā Itāļu virtuve – Emmanuel Di Liddo, Rustichella.
Reaton Food Profesionāļu dienu laikā nozares profesionāļiem ir iespēja izzināt un novērtēt aktuālos pārtikas produktus, ēdienu pasniegšanas veidus, vērot meistarklases ar talantīgiem un pieredzējušiem meistariem, kā arī piedalīties izzinošās diskusijās, degustācijās un tīkloties.
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨
Dome Hotel
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī!
Bauskas TIC
Ieplāno 10.-11.augustu un apmeklē Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā!
Zemgales Tūrisma asociācija
27. jūlijā no pulksten 11.00 - 14.00 Likteņdārzā notiks nu jau par tradīciju kļuvusī Sajūtu jeb Ģimenes diena.
Aizkraukles novada TIC
Dodoties uz kādu no Mājas kafejnīcām, ieplāno arī apskates objekta apmeklējumu! Apskati praktisku karti!
Bauskas TIC
Iepazīsti Aizkraukles novada daudzveidīgo piedāvājumu!
Zemgales Tūrisma asociācija
Ziemeļlatgalē svinēs IV starptautisko festivālu “Lipa Kust” un IX Latgales stāstnieku festivālu
Balvu TIC
Piestāj un ieturi gardu maltīti kādā no Zemgales restorāniem vai kafejnīcām
Zemgales Tūrisma asociācija
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos.
Tukuma TIC
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos meistarklasēs!
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Iepazīsti pasākumu un konferenču vietas Zemgalē!
Zemgales Tūrisma asociācija
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, priekšnesumi
EUR 5 | Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā.
Skrundas muiža