«Reaton Food» aicina uz profesionāļu dienām un «Michelin Guide» godalgoto restorānu šefpavāru meistarklasēm

Ieva Keviešena | 2024.02.06

Laikā no 2024. gada 6-8. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas. Pasākuma laikā nozares profesionāļi tiks iepazīstināti ar jaunākajām tendencēm un teju 2000 pārtikas produktiem, kas šogad būs aktuāli HoReCa un mazumtirdzniecības nozarei. Tāpat klātesošajiem būs iespēja piedalīties diskusijā par mākslīgā intelekta izmantošanu pārtikas nozarē un vērot Michelin Guide godalgoto restorānu šefpavāru meistarklases.

Michelin Guide godalgoto restorānu pavāru meistarklases

2023. gadā Latvija saņēma savu pirmo Michelin zvaigzni, bet Igaunijā iemirdzējās jau divas zvaigznes, tāpēc šogad šai tēmai veltīta īpaša programma – Baltijas vārds Michelin gaismā. Programmas ietvaros klātesošie varēs vērot godalgotu šefpavāru meistarklases:

    • Matthias Diether (Igaunija), restorāns 180°, Tallina (meistarklase 6. februārī plkst. 13.00-13.45);
    • Maksims Cekots (Latvija), Max Cekot Kitchen, Rīga (meistarklase 7. februārī plkst. 13.00-13.45);
    • Heinrihs Erhards (Apvienotie Arābu Emirāti), Dinner by Heston Blumenthal, Dubaija (meistarklase 8. februārī plkst. 13.00-13.45);
    • Franciane Tartari (Apvienotā Karaliste), World Master Chefs Society biedre, galvenā konditorejas šefpavāre restorānā Sketch un WACS International Pastry tiesnese (meistarklases 6.-8. februārī).

Diskusija par mākslīgā intelekta tehnoloģiju izmantošanu pārtikas nozarē

7. februārī laikā no 11.00-11.45 norisināsies diskusija “Mākslīgais intelekts, modernās tehnoloģijas un to izmantošana nozares attīstībā”, kurā piedalīsies Artūrs Mednis (New Black, Latvija), Svetlana Riškova (Prolux, Latvija), Andrius Staniukaiti (Karšta šalta, Lietuva), Jānis Līcis (Paynt, Latvija), Igors Melderis (Lavazza, Latvija) un Vadims Timohins (GrowMini, Latvija).

Reaton Food Profesionāļu dienas 2024 programma

6. februāris
11:00 – 11:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco;
12:00 – 12:45 Mūsdienu autentiskā Itāļu virtuve – Emmanuel Di Liddo, Rustichella;
13:00 – 13:45  Omārs, krabji, tuncis un citi jūras produkti mūsdienu ēdienkartē – Matthias Diether, restorāns 180°;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45  Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF.

7. februāris
11:00 – 11:45 Diskusija: Mākslīgais intelekts, modernās tehnoloģijas un to izmantošana nozares attīstībā;
12:00 – 12:45  Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF;
13:00 – 13:45 Foie- gras un trifeles kā variācijas ēdienkartē. Citādāka putna gaļas pasniegšana – Maksims Cekots, Max Cekot Kitchen;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45 Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco.

8. februāris
11:00 – 11:45 Amerikas liellops un tā pagatavošanas daudzveidība – Kacper Salzman, USBEEF;
12:00 – 12:45  Jaunākās tendences teļa gaļas pagatavošanā – Edgars Jaunzems, Vitelco;
13:00 – 13:45 Veģetāro ēdienu dažādība mūsdienu ēdienkartē. Sēnes un to sniegtās iespējas – Heinrihs Erhards, Dinner by Heston Blumenthal;
14:00 – 14:45 Restorānu deserti un konditoreja. Pasaules tendences – Franciane Tartari, World Association of Chefs Societies;
15:00 – 15:45  Mūsdienu autentiskā Itāļu virtuve – Emmanuel Di Liddo,  Rustichella.

Reaton Food Profesionāļu dienu laikā nozares profesionāļiem ir iespēja izzināt un novērtēt aktuālos pārtikas produktus, ēdienu pasniegšanas veidus, vērot meistarklases ar talantīgiem un pieredzējušiem meistariem, kā arī piedalīties izzinošās diskusijās, degustācijās un tīkloties.

Avots: Ka.lv


celojumubode - 3953
Ziemassvētku noskaņu koncerts

Ziemassvētku noskaņu koncerts

Ziemassvētku noskaņu koncertā mazi un lieli varēs baudīt siltu un sirsnīgu mūziku dažādos žanros un gadsimtos.

Tukuma TIC

Brīnumainais mežs uz VIZIUM terases

Brīnumainais mežs uz VIZIUM terases

Arī šogad svētkos Ventspils zinātnes centra VIZIUM terase pārtaps par Brīnumaino mežu, radot īpašu noskaņu, kur ikviens varēs rast Ziemassvētku noskaņu.

Ventspils TIC

Ziemassvētku pasākumi Balvu novadā

Ziemassvētku pasākumi Balvu novadā

Gada sirsnīgāko svētku laikā aicinām apmeklēt koncertus un izrādes, svētku balles, kā arī izbaudīt maskošanos un citas svētku tradīcijas Balvu novadā.

Balvu TIC

7 iemesli, lai atbrauktu ciemos uz Rēzekni

7 iemesli, lai atbrauktu ciemos uz Rēzekni

Ziemīgā Rēzekne vilina ar klusām gaismām, slepeniem stāstiem un negaidītu siltumu aukstumā.

Rēzeknes pilsētas TIC

Ar VENTIEM uz ūdens piedzīvojumu parku

Ar VENTIEM uz ūdens piedzīvojumu parku

Pelni Ventus un saņem lieliskas atlaides Ventspils tūrisma objektos!

Ventspils TIC

BDN: Vairāk nekā 300 autentisku priekšmetu

BDN: Vairāk nekā 300 autentisku priekšmetu

Izstāde “Ražots Latvijā” atklāj Latvijas rūpniecības un amatniecības sasniegumus Brīvvalsts laikā.

Rēzeknes pilsētas TIC

Adventes laika radošās darbnīcas

Adventes laika radošās darbnīcas

Adventes vainags vai dekors ir sirsnīga svētku gaidīšanas tradīcija, kas palīdz radīt svētku noskaņu un ienes mieru mājās, gaidot Ziemassvētkus.

Tukuma TIC

Svētku laiks Bānīša stacijas kvartālā

Svētku laiks Bānīša stacijas kvartālā

Gada izskaņa pienāk ar skaisto Ziemassvētku un brīnuma gaidīšanas laiku. Svētku sajūtu smelties aicinām ieplānot Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartālā!

Alūksnes TIC

Ziemassvētku smarža pie Lubāna ezera?

Ziemassvētku smarža pie Lubāna ezera?

13. decembrī Piparkūku mājiņu meistarklasē arī pie Lubānas ezera smaržos piparkūkas un un Ziemassvētki.

Madonas TIC

Jaunā gada sagaidīšana Tukumā

Jaunā gada sagaidīšana Tukumā

Aicinām sagaidīt 2026. gadu ar košu un neaizmirstamu svētku programmu, kurā skanēs BERMUDU DIVSTŪRA un DJ SAIMONA mūzika, un uguņošana.

Tukuma TIC

„RUDENS 2025” - Latgales mākslinieku darbi

„RUDENS 2025” - Latgales mākslinieku darbi

Izstāde "Kamols / Komuļs" apvieno 73 Latgales autorus, atklājot radošumu, krāsas un sajūtas.

Rēzeknes pilsētas TIC

Ziemassvētku vakariņas Rundāles pilī

Ziemassvētku vakariņas Rundāles pilī

Rundāles pils restorāns “Ozollāde” aicina uz īpašām Ziemassvētku degustāciju vakariņām!

Bauskas TIC

7 iemesli, lai atbrauktu ciemos uz Rēzekni

7 iemesli, lai atbrauktu ciemos uz Rēzekni

Ziemīgā Rēzekne vilina ar klusām gaismām, slepeniem stāstiem un negaidītu siltumu aukstumā.

Rēzeknes pilsētas TIC

ĢIMENEI |

ĢIMENEI | "Dārgākā dāvana"

Slampes Kultūras pils bērnu amatiermākslas kolektīvi pagasta iedzīvotājiem un viesiem sniegs svētku koncertu. Dziedāsim dziesmas, dejosim.

Tukuma TIC

KUUP KAFIJA +citas lietas veikalā

KUUP KAFIJA +citas lietas veikalā "KABATA"

"KABATA" ir vieta, kur vietējie mākslinieki un dizaineri rada unikālus šedevrus, piedāvājot autentiskus produktus ar vēstījumu + KUUP kafija un meistarklases.

Rēzeknes pilsētas TIC

Salaspilī izrāde

Salaspilī izrāde "Melnās pērles dziesma"

Salaspils novada TIC

Izrāde Salaspilī “Atmiņu mirkļi krāsās

Izrāde Salaspilī “Atmiņu mirkļi krāsās"

Salaspils novada TIC

Dāvanu tirdziņš Kandavā

Dāvanu tirdziņš Kandavā

Kandavas vecpilsētas Promenādē notiks Ziemassvētku dāvanu tirdziņš “Ziemassvētki Rūķu ciemā”, kur varēs iegādāties svētku dāvanas un izbaudīt svētku noskaņu.

Tukuma TIC

Latvija - spa atpūtai un relaksācijai

Latvija - spa atpūtai un relaksācijai

Jūra, mežs, gardi ēdieni, rūpes par Jums, spa procedūras, baseini un saunas // Atpūta pāriem, ģimenēm un draugiem /

EUR 99 | Estravel Latvia

Svētku vakariņas Harper Woolf

Svētku vakariņas Harper Woolf

Svētku 5 kārtu vakariņas Harper Woolf 24.–26.12. Divi laiki: 17:00 un 20:00. Cena 65 €/pers. Vīnu saskaņojums 55 € vai 95 €.

EUR 65 | Harper Woolf

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv -