Ingars Rudzītis | 2024.03.28
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums – ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets.
Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā “Lidl” garšu speciālisti, kas iedvesmojušies ne tikai no jaunā recepšu portāla “Lidl Virtuve”, bet arī no savām personīgajām pieredzēm, piedāvājot 5 garšīgas receptes Lieldienu maltītēm.
Kā ik gadu – Rīgas Motormuzejs aicina bērnus un jauniešus piedalīties radošās aktivitātēs, lai interesanti un izzinoši pavadītu laiku un uzzinātu daudz jauna
Motormuzejs
1. Avokado un olu sendvičs
Gatava avokado svaigā garša, kas papildināta ar svaigām, aromātiskām dillēm un maigām sinepēm, lieliski sader ar tunci, vārītām olām un kraukšķīgiem pilngraudu tostermaizes grauzdiņiem. Šī ātri un vienkārši pagatavojamā sviestmaize ir ideāla uzkoda un labi izskatīsies arī tavā Instagram kontā.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
2 cieti vārītas olas
8 šķēles “Tastino” pilngraudu maizes
80 g “Nixe” tunča
2 avokado
4 selerijas kāti
1 buntīte diļļu vai citu zaļumu
1 ēdamkarote “Duc De Coeur” Dižonas sinepju
daži pilieni sarkano piparu mērces
Pagatavošana
Kamēr pilngraudu maizes šķēles grauzdējas uz pannas, gatavos avokado sasmalcini ar dakšiņu. Seleriju un dilles smalki sakapā ar nazi. Visu sajauc, pievieno sinepes, sāli, piparus un sarkano piparu mērci. Iegūto krēmu smērē uz grauzdiņa, pārklāj ar tunča gabaliņu un sagrieztām olām. Visu noslēdz ar otro grauzdiņa šķēli. Labu apetīti!
2. Olas skotu gaumē
Šis ir mazliet neparastāks veids, kā izmantot vārītas olas, “noslēpjot” tās gardā maltās gaļas garoziņā. Ideāli, ja tev mājās ir friteris, bet noderēs arī katliņš. Kraukšķīga un sātīga recepte, kas veidos kārtīgas brīvdienu maltītes pamatu.
Sastāvdaļas 4 porcijām
“Vita D’or” saulespuķu eļļa fritēšanai
4 vārītas olas
2 svaigas olas
250 g svaigās jauktās maltas gaļas
60 g sīpolu
4 ēdamkarotes rīvmaizes
2 ēdamkarotes “Belbake” kviešu miltu
1 tējkarote “Duc De Coeur” sinepju
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un smalki sagriez. Bļodā liec svaigu jaukto malto gaļu, pievieno sagrieztos sīpolus, pusi rīvmaizes, vienu jēlu olu, sinepes, sāli un piparus un visu samīci.
Pēc tam nolobi vārītās olas. Maltās gaļas masu sadali četrās daļās un apviļā ap vārīto olu, izveidojot tai gaļas kažociņu. Pēc tam šīs olas apviļā miltos, tad sakultā olā un visbeidzot rīvmaizē. Šādi sagatavotās olas fritē apmēram 5 minūtes 160 grādus karstā eļļā, kamēr izveidojas kraukšķīga garoziņa.
3. Krēmīgie kartupeļu un olu salāti
Šī vienkāršā kartupeļu un olu salātu recepte ir ideāli piemērota pāri palikušo vārīto kartupeļu un olu izlietošanai. Ar jogurta bāzes mērci tā ir lieliska alternatīva ogļhidrātiem bagātajai majonēzes versijai. Tāpēc šie salāti ir brīnišķīgi krēmīgi un neticami garšīgi!
Sastāvdaļas 2 porcijām
2 vārītas olas
500 g vārītu kartupeļu
1 sauja “Freshona” marinētu dārzeņu pēc izvēles
150 g “Pilos” jogurta bez piedevām
1 ēdamkarote etiķa
1/2 tējkarote “Duc De Coeur” sinepju
1-2 ēdamkarotes smalcinātu pētersīļu, diļļu, lociņu
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Te ļoti labi noderēs vārītie kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas. Kartupeļus un olas sagriež plānās šķēlēs, liek bļodiņā, pievieno smalki sagrieztos marinējumus.
Mērcei sajauc jogurtu ar etiķi un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātos garšaugus - pētersīļus, dilles un lociņus.
Mērci pārlej pārējām sastāvdaļām un kārtīgi samaisi. Salāti garšos vislabāk, ja ļausi tiem ledusskapī ievilkties vismaz stundu. Te garšos vēsi un viegli.
4. Avokado salāti ar brokoļiem, gurķi un olu
Atsvaidzinoši un sātīgi – avokado salāti ar brokoļiem, gurķi un vārītu olu – var būt lieliska pēcsvētku pusdienu maltīte veselīga uztura cienītājiem.
Sastāvdaļas 1 porcijai
2 vārītas olas
½ brokoļa
1 avokado
½ svaiga gurķa
neliela buntīte diļļu
1 ēdamkarote svaiga citrona vai laima sulas
1 ēdamkarote “Primadonna” olīveļļas
1 ēdamkarote “Pilos” skābā krējuma
šķipsniņa cukura
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sagriez brokoli kumosa lieluma gabaliņos un tvaicē 7 minūtes (vai noblanšē nedaudz īsāku laiku). Tikmēr sagriez avokado līdzīga izmēra gabaliņos, gurķi sagriez šķēlītēs un smalki sakapā dilles. Vārītās olas sagriez daiviņās. Salātu bļodā kārto brokoļus, gurķi, avokado un olu. Mērci pagatavo, sajaucot dilles, citrona vai laima sulu, olīveļļu, krējumu, cukuru, sāli un piparus. Pārlej mērci salātiem un kārtīgi samaisi.
5. Siltie olu un svaigo dārzeņu salāti
Kā zināms, olās ir daudz svarīgu vitamīnu un noderīgu uzturvielu, piemēram, tās ir bagātas ar D vitamīnu, folijskābi un dzelzi. Tikmēr paprikā ir pat vairāk C vitamīna nekā apelsīnā! Tādēļ šie olu un dārzeņu salāti būs vienlaikus gardi un ļoti veselīgi!
Sastāvdaļas 1 porcijai
2 vārītas olas
½ cukini
100 g ķiršu tomātiņu
1 dzeltenā paprika
1 sarkanā paprika
1 mazs sīpols
2 ēdamkarotes “Primadonna” olīveļļas
Zaļumi pēc izvēles
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sagriez visus dārzeņus un pāris minūtes apcep uz pannas. Sagriez vārītās olas daiviņās. Tomātiņus griez uz pusēm. Visu kārto bļodiņā un pārkaisi ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Salāti ir ēšanai gatavi!
Esam apkopojuši idejas ar labākajiem suvenīriem, kas atgādinās par Rēzekni vēl kādu laiku pēc pilsētas apmeklējuma.
Rēzeknes pilsētas TIC
Aizkraukles novada un Kokneses TIC, Koknesē, 13.martā, pulksten 18.00, ceļojumu stāstu vakars kopā ar Agritu Vagoliņu "Austrālijas un Jaunzēlandes mirkļi".
Aizkraukles novada TIC
Malaga priecēs ne tikai ar 320 saulainām dienām gadā un 160 km garām pludmalēm, bet arī ar 40 muzejiem un skaisto vecpilsētu.
EUR 824 | Atlantic Travel
Elpu aizraujošas ainavas, smilšainas pludmales un dzidra jūra — ideāla vieta bezrūpīgai atpūtai, baudot sauli, romantiskus saulrietus un gardas grieķu vakariņas
EUR 484 | Latvia Tours
Centrā darbojas septiņas amatniecības darbnīcas, kurās var iepazīties ar senajiem arodiem, kā arī ā arī pašiem pamēģināt darboties ar mālu, koku, stiklu, utt.!
Krāslavas TIC
Jaunums! Aizbrauksim uz Čimganas kalniem, šī diena sniegs Jums unikālus iespaidus par Uzbekistānas kalnu dabu.
EUR 1615 | AL SVETS
Pavasarim piestāv vieglums - uzsāc svara korekciju pareizi, pieredzējušu speciālistu uzraudzībā. Programmā iekļautas procedūras, diētiska ēdināšana, nodarbības.
EUR 318 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Skolēni un vecāki, tuvojas pavasara brīvdienas, tās sāk sākties brīdī, kad rodas plāns! Laiks braukt uz Alūksni
EUR 3.00 | Alūksnes TIC
Vidusjūras kruīzs no Barselonas apvieno greznību, kultūru un dabas skaistumu, sākot ar Gaudi šedevriem, La Rambla un katalāņu garšām
EUR 699 | Latvia Tours
Pēdējā brīža piedāvājums — tava iespēja aizbēgt no ikdienas un doties neaizmirstamā atpūtā par izdevīgu cenu!
EUR 385.00 | Latvia Tours
Klasiskā ārstēšanas pakete vienā no Igaunijas labākajām sanatorijām. Labākais ieguldījums ir ieguldījums savā veselībā. Nekavējieties un pievienojieties.
EUR 595 | Nikos Travel
Svinēsim 8. martu pie jūras! Dzīvā mūzika, lieliska atmosfēra un ekskluzīvs piedāvājums! Rezervē ar kodu DANA8TA un saņem 2 biļetes uz Tribute Show dāvanā!
EUR 25 | Baltic Beach Hotel & SPA
• Atlaides līdz 30% • Izbraukšana no Vidusjūras un Ziemeļeiropas ostu pilsētām • Akcijas periods: 05.03.– 12.03.2025 • Izbraukšanas periods: 14.04.-01.06.2025
EUR 589.00 | Latvia Tours
No 31. janvāra līdz 26. martam Valmieras muzeja Izstāžu namā aicinām ļauties neparastam mākslas piedzīvojumam kopā ar mākslinieci Fimku!
Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Unikāla autortūre tiem, kuri vēlas notievēt, uzlabot veselību, atbrīvoties no stresa un uzzināt, kā vingrot mājās un saglabāt iegūtos rezultātus- 29.04.2025
EUR 787 | Nikos Travel
6.martā plkst.19.00 Kocēnu Kultūras namā uz koncertu “Dažādas mīlestības” ielūdz Vents Armands Krauklis un Līga Avota-Kraukle!
EUR 10 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Nav tālu jālido, cenas draudzīgas, un viesnīcu izvēle plaša — no mājīgām brokastu viesnīcām līdz grezniem "viss iekļauts" kūrortiem
EUR 464.00 | Latvia Tours