Egija Zīrapa | 2025.09.13
“Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” jau devīto reizi pulcēs apmeklētājus, lai 2025. gada 13.septembrī kopā ar pavārmākslas meistariem, saimniecēm, medniekiem, makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem godinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm.
Festivāla koncepcijas pamatā ir vietējā nemateriālā kultūras mantojuma – savvaļas produktu izmantošanas pārtikā – mijiedarbība ar laikmetīgu, profesionālu pavārmākslu. Pasākums sakņojas Zaubes mednieku kopienas tradīcijās, kas uztur medniecības un medījumu pagatavošanas prasmes, tēju vākšanas un izmantošanas tradīcijās, kā arī vietējo cilvēku sēņošanas un ogošanas tradīcijās. “Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” ir ne tikai tradīciju godināšana, bet arī jaunu garšu, prasmju un pieredžu atklāšana kā arī filozofija par dabas un cilvēka harmoniju.

Krāšņā Jēzus Sirds katedrāle ar vēsturisku koka baznīcu, grezniem altāriem un vitrāžām.
Rēzeknes pilsētas TIC
Šī gada jaunums ir sadarbība ar “Jauno pavāru kustību”, kas apvieno jaunus un entuziastiskus Latvijas pavārus, kuri aktīvi iestājas par kvalitatīvas restorānu nozares attīstību un pavārmākslas izaugsmi. Viņi vadīs “Dzīvās uguns gatavošanas konkursu” pavāriem un gatavošanas entuziastiem. “Jaunās pavāru kustības” biedri gatavos arī paši un piedāvās apmeklētājiem street food stila ēdienus no vietējiem produktiem ar savvaļas garšām. Festivālā tiks pārstāvēti tādi restorāni kā prestižo Michelin zvaigzni ieguvušais restorāns “John Chef’s Hall”, "Michelin Guide Latvia 2025" iekļautie restorāni “Barents”, “Tails” kā arī Kuldīgas restorāns “Goldingen Room” un nesen dibinātais restorāns “Smor”.
Apmeklētāji aicināti uz vēlajām brokastīm, kurās Karīna Leinberga – Lemberga būs sarūpējusi īpašu svētku galdu un radījusi jaunu garšu stāstu no vietējiem Kurzemes produktiem – Mistiskais meža spēks četros ainaviskos gadalaikos.
Garšu stāsts tapis, iedvesmojoties no divām spilgtām un vienlaikus pretējām personībām, kas saistītas ar Zaubes apkaimi – izcilā latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša un leģendām apvītā Livonijas vilkača jeb Dieva suņa.
Tam iepretī mednieku un makšķernieku klubs “Zaube” demonstrēs ģimenēs paaudžu paaudzēs iedibinātas un iemīļotas receptes, kādas restorānu ēdienkartēs neatrast.
Ar gatavošanas meistarklasēm piedalīsies pazīstamais “3 Seasons” šefpavārs Ingmārs Ladigs, bet savvaļas augu fermentēšanas meistarklases vadīs vairāku grāmatu autore Vaira Kārkliņa.
Bērni varēs darboties picu gatavošanas meistarklasē, veidot ēdamās glezniņas kā arī apgleznot piparkūkas ar dabīgām krāsām.
Apmeklētāji aicināti iesaistīties konkursā “Rudens ritmi burciņā” ņemot līdzi vismaz 800 ml burciņu ar saldu un/vai sāļu saturu un iegūt gardas, noderīgas balvas.
2025. gada festivāla tēma – “Rudens ritmi” tēma caurvīs festivāla programmu visdažādākajos veidos:
· ēdienu gatavošanas un sezonālo produktu krāsu un garšu ritmos,
· radošajās darbnīcās un aktivitātēs,
· izzinošās lekcijās un spēlēs,
· grupas “Pusnakts brīze” mūzikā un līnijdejās, kur pulcēsies dejotājas no visas Latvijas,
· tirdziņa dalībnieku sarūpētajos produktos
Pasākumu vadīs mūziķis, ritmu pavēlnieks Reinis Reķis.
Festivālā ieeja bez maksas, bet atseviškas meistarklases un aktivitātes par samaksu. Uz meistarklasēm jāpiesakās iepriekš.
Vairāk informācija festivāla Facebook lapā un mājas lapā www.wildfoodfest.lv
Biļtes uz meistarklasēm: Zaubes savvaļas kulinārais festivāls - Biļešu Serviss


Pelni Ventus un saņem lieliskas atlaides Ventspils tūrisma objektos!
Ventspils TIC

Pirmsskolas izglītības iestādes, skolas un uzņēmumi tiek aicināti pieteikt bērnus pasākumam “Ziciņa Ziemassvētku izaicinājums ”.
Ventspils TIC

4. Adventē Kalnmuižas pilī satiksies mūzika, svētku noskaņa un izsmalcinātas garšas.
Tukuma TIC

Pastariņa muzejā aicina lielus un mazus piedzīvot gada īsākās dienas burvību latviskās tradīcijās.
Tukuma TIC

Rundāles pils restorāns “Ozollāde” aicina uz īpašām Ziemassvētku degustāciju vakariņām!
Bauskas TIC

Tirdziņš norisināsies ziemīgā noskaņā un piedāvās koncertu, aktivitātes un svētku gaisotni.
Tukuma TIC

Jaungada vakars Harper Woolf | 31.12. 8 kārtu vakariņas. Laiki: 17:00–20:00 & 21:00–01:00. Cena €135. Vīnu saskaņojums €85/€125. Bārs ar DJ līdz 03:00.
EUR 135 | Harper Woolf

Ienirsti Latgales sirdī – kur kultūra dzīvo un skan! GORS nav tikai koncertzāle, bet vesela pieredze ar pasaules klases akustiku, gardēžu virtuvi un skatu!
Rēzeknes pilsētas TIC

Arī šogad svētkos Ventspils zinātnes centra VIZIUM terase pārtaps par Brīnumaino mežu, radot īpašu noskaņu, kur ikviens varēs rast Ziemassvētku noskaņu.
Ventspils TIC

Ziemā bez steigas iepazīsti mākslu, arhitektūru un vēsturi! Ja vēlies izbaudīt kultūras bagātības mierīgā un nesteidzīgā gaisotnē, Bauskas novads ir īstā vieta.
Bauskas TIC

"KABATA" ir vieta, kur vietējie mākslinieki un dizaineri rada unikālus šedevrus, piedāvājot autentiskus produktus ar vēstījumu + KUUP kafija un meistarklases.
Rēzeknes pilsētas TIC
Vietējie tūrisma uzņēmēji ir sagatavojuši īpašos Ziemassvētku piedāvājumus, kas ļauj izbaudīt svētku burvību pilnā krāšņumā. Ieskaties, ieplāno un izbaudi!
Bauskas TIC

Ienirsti kafijas pasaulē KUUP meistarklasē Rēzeknē – izgaršo, uzzini un piedzīvo kafijas ceļu no pupiņas līdz tasītei.
Rēzeknes pilsētas TIC
Aicinām sagaidīt 2026. gadu ar košu un neaizmirstamu svētku programmu, kurā skanēs BERMUDU DIVSTŪRA un DJ SAIMONA mūzika, un uguņošana.
Tukuma TIC

Uz Ērgļu stacijas perona skrūvēs, pirks un pārdos, bet iekštelpās skanēs mūzika, un gardēži varēs locīt iekšā kaut vai vēžu pelmeņus.
Madonas TIC

Svētku 5 kārtu vakariņas Harper Woolf 24.–26.12. Divi laiki: 17:00 un 20:00. Cena 65 €/pers. Vīnu saskaņojums 55 € vai 95 €.
EUR 65 | Harper Woolf

Paulas Mihailovas solokoncerts Tumes kultūras namā sola kļūt par emocionāli bagātu muzikālo ceļojumu.
Tukuma TIC
.jpg)
Adventes vainags vai dekors ir sirsnīga svētku gaidīšanas tradīcija, kas palīdz radīt svētku noskaņu un ienes mieru mājās, gaidot Ziemassvētkus.
Tukuma TIC